Een harige pubertijd en een gelukkige volwaxer

Een reclame zonder stoppels

Gladde zachte en egale oksels. In mijn jeugd zag ik ze voorbij komen  in diverse reclames. Het leek onmogelijk. Als het eerste kind van mijn ouders en dan ook nog eens een meisje, werden er flinke pogingen gedaan om mij te beschermen. Zo mocht ik geen make-up dragen in eerste jaren op de middelbare school, waren strings verboden en waren mijn benen harig. Ik was de typische nerd met een beugel, jeugdpuistjes  en een jeans verpest door een oma onderbroek. Heel erg veranderd ben ik niet, want in mijn vrije tijd ben ik nog steeds het liefst make-up loos en komt het dragen van boxers, wat ik erg graag doe nauw in de buurt van de oma onderbroek. Alleen ontharen is mijn must geworden.

Scheren

En voor 15 jaren lang deed ik dit met een scheermesje. Hele periodes heb ik mijn douche ritueel gevuld met scheren, soms met beleid en soms met zoveel haast dat mijn hiel het moest ontgelden en de verband doos tevoorschijn moest komen. Een aantal  ergernissen van dit hele proces ontstonden na een aantal jaar met het scheermes in de weer geweest te zijn. Zoals de gladde benen in de vroege ochtend en de beginnende stoppelvorming bij het aantreden van de avond. Waarom kon mijn bankrekening niet net zo snel groeien als mijn lichaamshaar? Mijn verlossing kwam toen ik ging studeren als schoonheidsspecialist en ging werken bij een waxsalon. Ik was doodsbang de eerste keer dat mijn oksels gedaan werden op school. Alle vooroordelen van waxen kwamen voorbij en ik voelde mij zoals de acteur uit de scene van de 40 year old virgin die zijn borsthaar liet verwijderen door een actrice die geen verstand had van waxen, maar wel geclaimd had dit te hebben om de rol te bemachtigen. Nu ging het bij mij maar om een paar okselhaartjes maar evengoed erg spannend dus.

Waxen een ware bevrijding!

Waxen heeft me positief verrast en bevrijd van lichamelijk ongemak, omdat scheerirritaties niet meer aan de orde zijn. Zeker onder de oksel kunnen scheerstoppels door wrijving erg pijnlijk zijn en in de warme maanden voor onzuiverheden zorgen na het scheren. Het waxen van de oksels zorgde ervoor dat het gehele probleem verleden tijd is. Pijnloos, dat niet,  maar het doet minder zeer dan een tatoeage en na 15 minuten ben je klaar. Daarnaast kun je letterlijk een aantal weken met de handen achterover zitten om te genieten van de tijd die je nu over hebt, omdat je niet hoeft te scheren. De haren die uiteindelijk terugroeien zijn zacht, schuren niet en zijn minder goed zichtbaar, waardoor sparen voor de volgende behandeling geen opgave is. Truitjes met korte mouwen zijn voor mij geen probleem meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *